12.01.2023
372
HYGIENIC ASSESSMENT OF BOILED SAUSAGES AND SAUSAGES PRODUCED BY «ROZMETOV» (UZBEKISTAN)

Muallif: Khaitov, Javokhir Bakhodirovich

Annotatsiya: Tajribalarning birinchi seriyasi har ikki jinsdagi 24 ta boshlangʻich tana ogʻirligi 122-140 g boʻlgan etuk kalamushlarda oʻtkazildi.Tajriba hayvonlari 6 boshdan 3 ta guruhga boʻlingan. Nazorat guruhi 6 ta hayvondan iborat edi. O‘tkir zaharlilik ko‘rsatkichlarini aniqlash uchun ertalab kalamushlarga 2500 (1-guruh), 5000 (2-guruh) va 10000 (3-guruh) mg/kg dan och qoringa qaynatilgan kolbasa va kalamush berildi.

Kalit so'zlar: kolbasa va frankfurtlar, mastlik belgilari, atirgullar.

Jurnaldagi sahifalar: 1382 - 1384

Yuklab olish