Muallif: Karimkulova, Raisa Muxtarovna; O'lmasov, Botir Farxod o'g'li
Annotatsiya: Ushbu maqolada Yevropa davlatlari va boshqa rivojlangan davlatlarda bugungi kunda antibiotiklardan voz kechilib probiotiklarni chorvachilik mahsulotlari yetishtirishda keng miqiyosda qo'llanila boshlanganligi va ushbu ishlarning sаmaradorligi va chorva hayvonlarini va ularning mahsulotlarini ekologik toza holda yetkazilishi to'g'risidagi ma'lumotlar adabiyotlar tahlili asosida keltirilgan. Bugungi kunda bizning respublikamizda ham probiotiklarni chorvachilik amaliyotida qo'llash vaqti kelganligi aytib o'tilgan.
Kalit so'zlar: probiotik, mikroflora, bifidiobakteriya, kollonizatsiya, biotsenoz, detoksikatsiya, adgeziya, adeziya, rekombinatsiya.