Muallif: Niyazov, Kh.Kh.; Khabibov, F.Y.
Annotatsiya: Ma'lumki, mevalar bir qator mineral elementlarning muhim manbai bo'lib, suvda eruvchan shakar, organik kislotalar, tolalar, pektin va oqsil moddalarini o'z ichiga oladi. Ko'pgina mevalarning bakteritsid va dorivor xususiyatlari ham aniqlangan. Mevalarning bu xilma-xilligi ularni inson ratsionining muhim qismiga aylantiradi. Parhezli sharbatlar inson ratsionidagi oziq-ovqatning muhim elementi hisoblanadi, chunki ular yangi meva va sabzavotlar bilan bir qatorda inson tanasini barcha fiziologik faol moddalar - vitaminlar, makro va mikroelementlar, polifenollar va insonning normal hayoti uchun zarur bo'lgan boshqa ko'plab moddalar bilan ta'minlaydi. .
Kalit so'zlar: nazariy asoslari, fiziologik va biokimyoviy jarayonlar, parhez sharbatlar, oziq moddalar, ogohlantiruvchi ta'sir.
Jurnaldagi sahifalar: 35 - 38