14.08.2023
365
THE STUDY OF THE THEORETICAL FOUNDATIONS OF SUSPENDED PARTICLES IN LIQUID DURING THE PROCESS OF GRINDING FRUITS IN THE PRODUCTION OF JUICE WITH PULP

Muallif: Niyazov, Kh.Kh.; Khabibov, F.Y.

Annotatsiya: Ma'lumki, mevalar bir qator mineral elementlarning muhim manbai bo'lib, suvda eruvchan shakar, organik kislotalar, tolalar, pektin va oqsil moddalarini o'z ichiga oladi. Ko'pgina mevalarning bakteritsid va dorivor xususiyatlari ham aniqlangan. Mevalarning bu xilma-xilligi ularni inson ratsionining muhim qismiga aylantiradi. Parhezli sharbatlar inson ratsionidagi oziq-ovqatning muhim elementi hisoblanadi, chunki ular yangi meva va sabzavotlar bilan bir qatorda inson tanasini barcha fiziologik faol moddalar - vitaminlar, makro va mikroelementlar, polifenollar va insonning normal hayoti uchun zarur bo'lgan boshqa ko'plab moddalar bilan ta'minlaydi. .

Kalit so'zlar: nazariy asoslari, fiziologik va biokimyoviy jarayonlar, parhez sharbatlar, oziq moddalar, ogohlantiruvchi ta'sir.

Jurnaldagi sahifalar: 35 - 38

Yuklab olish