09.01.2025
22
THEMATIC CLASSIFICATION OF TERMINOLOGICAL UNITS IN GASTRO-TOURISM

Muallif: Gulyamova, Farogat Erkinovna

Annotatsiya: Mazkur tadqiqot gastro-turizm sohasidagi terminologik birliklarning tematik tasnifiga bag’ishlagan. Unda oshxona, madaniy meros, mintaqaviy xususiyatlar va kulinariya texnikalari kabi mavzular terminologiyaning shakllanishidagi o`rni tahlil qilinadi. Ingliz va o`zbek tillaridagi tematik guruhlarni o`rganish orqali til va madaniyat o`rtasidagi bog’liqlik namoyon qilinib, terminologiya oshxona an’analar va turizm sohasining o`ziga xos jihatlarini aks ettirishi ko`rsatib o`tiladi. Tadqiqot natijalari gastro-turizm atamalari tematik tashkilotini taqqosiy yondashuvda o`rganib, madaniyatlararo muloqotni yaxshilash va atamalarni standartlashtirishga yo`naltirilgan.

Kalit so'zlar: tematik tasnif, gastro-turizm, terminologik birliklar, oshxona, madaniy meros, lingvistik taqqoslash.

Jurnaldagi sahifalar: 358 - 362

Yuklab olish