Muallif: Xujayeva, Maxliyo Azadovna; Ibadullayev, Bazar Mambetovich; Kurambayev, Sherzod Raimberganovich; Achilova, Sanobar Sobirovna; Atajanov, Sardorbek Ajdar o’g’li
Annotatsiya: Ushbu ilmiy izlanish ishimizda Xorazm viloyatida yetishtiriladigan Oqnovvot navli qovun turining kimyoviy tarkibi o’rganilib, ulardan qovunli-marmelad tayyorlanilgan. Marmelad tayyorlashda xomashyoning turli nisbatlaridan foydalanilib, to’rtta – S1, S2, S3, S4 namunalar fizik-kimyoviy va bakteriologik tahlil qilingan. Shuningdek, to’rt xil retsepturadagi marmelad mahsulotlari 6 oy davomida omborxonalarda saqlashnish jarayoni o’rganilib, namunalar har 30 kundan ilmiy tahlil qilingan.
Kalit so'zlar: Qovun, qovunli marmelad, marmelad texnologiyasi, marmeladni saqlash
Jurnaldagi sahifalar: 116 - 123